Podzimní výstava 2019

Dříve, než se uvede cokoli k výstavě samotné, musíme zmínit naši mezivýstavní činnost a práce, které proběhly na našem areálu tak, aby se opět zlepšil komfort účastníků výstavy. Ovšem tentokrát se nejednalo o zvířata, ale o lidi - posuzovatele i návštěvníky :-)

Dokončeny totiž byly práce na přízemí výstavní haly, bylo vymalováno a natřena podlaha. V kombinaci s novými výstavními klecemi, novým výkonným LED osvětlením byl vytvořen jak ideální pracovní prostor pro posuzovatele, tak příjemné světlé prostředí pro návštěvníky. I v patře naší výstavní haly vymalujeme a osadíme nová svítidla, a tak o Velikonoční výstavu budete moci výsledek této činnosti sami posoudit :-)

K výstavě samotné lze uvést toliko, že takový zájem ze strany vystavovatelů jsme opět nečekali a areál byl opět zaplněn až na půdu... Vystaveno bylo cca 800 ks zvířat, přičemž těsně nadpoloviční většinu z tohoto počtu tvořili králíci. Silně zastoupena byla tentokrát především plemena Vss, Čv a vídeňští králíci. Vysoká ocenění moc nepadala, jen jedna "šestka", doufejme, že to není tím osvětlením, kdy soudci na zvířata lépe vidí :-)

Bohatě a pestře byla zastoupena i expozice drůbeže, zde naopak o vysoké ocenění nebyla nouze, "šestek" bylo hned několik, a dokonce padlo dvakrát i ocenění 98 body!

Přestože sobotnímu dni počasí úplně nepřálo a o déšť nebyla nouze, návštěvnost výstavy byla, dalo by se říct, standardní, prodej zvířat dokonce nadstrandardní - prodala se zvířata v hodnotě lehce přes 60 000 Kč.

Výstavu navštívil bývalý předseda ÚV ČSCH Ing. Jaroslav Kratochvíl, CSc., i současný předseda ÚVV ČSCH Ing. Miroslav Kroft :-)

Děkujeme všem, kteří se o takovouto povedenou výstavu zasloužili, ať už jako vystavovatelé, návštěvníci či jako organizátoři a další nezištní pomocníci, bez kterých by takto velká akce nemohla úspěšně proběhnout :-)

Katalog je ke stažení ZDE